Slovenski regulator istražuje Wolt

Bez autora
Sep 11 2024

Agencija za zaštitu konkurencije RS (AVK) vodi istragu protiv dostavljača hrane Wolt, piše portal Necenzurirano.

Prema njihovim informacijama, AVK provjerava ograničava li Wolt, koji je od proljetosnog povlačenja španjolskog Glova jedini veći pružatelj te usluge u Sloveniji, ograničava konkurenciju na tržištu.

Službeni odgovor agencije na čijem je čelu Andrej Matvoz još nije dostupan, ali prema neslužbenim informacijama portala, AVK već nekoliko tjedana pribavlja informacije o načinu poslovanja Wolt-a i njegovim poslovnim odnosima s ugostiteljskim objektima. Agencija bi na temelju prikupljenih podataka potom trebala odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Wolta zbog navodnog nezakonitog postupanja.

Kako piše Necenzurirano, Wolt je osnovan u Finskoj 2014. godine, a prije dvije godine kupila ga je američka tvrtka DoorDash. U Sloveniji djeluje od 2019. godine, a hranu naručenu putem platforme dostavlja u 18 gradova.

Wolt ima dvije tvrtke u Sloveniji. Tehnološka tvrtka Wolt bilježi brzi rast. U 2021. je, prema podacima Ebonitete.si, ostvario nešto manje od devet milijuna eura prihoda, a u 2023. više od 15 milijuna eura. Za to vrijeme imala je godišnju dobit od 58.000 do 120.000 eura. Tvrtka Wolt Services lani je poslovala s minimalnim gubitkom uz promet od 3,6 milijuna eura, sažeto je poslovanje tvrtke u Sloveniji na portalu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik